Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies. OK

Leraren 

Hallo ik ben Paul Wijngaarden.Ik ben in 2002 begonnen met aikido en train gemiddeld 3 tot 5 keer per week. Mijn huidige graad is Sandan (3e Dan) en ben nog intensief bezig met doorgroeien en het behalen van een hogere graad. Mijn ervaring is dat Aikido steeds mooier wordt, naarmate je het langer beoefend. Je ontdekt dat aikido uit veel lagen bestaat en dat je steeds meer ontdekt in een al bekende techniek.

Hierdoor ben je nooit uitgeleerd en is er voor elk niveau genoeg uitdaging en diepgang te vinden. Tijdens het beoefenen van aikido is er iemand die aanvalt (uke) en degene die de techniek uitvoert (tori). 

In het begin ben je veel bezig met de uke. En wat ik probeer mee te geven is dat je kunt gaan leren vertrouwen op jezelf en de werking van de techniek. 

Wees een zelfverzekerde tori en vertrouw op je eigen lichaam; sta op jezelf. Vertrouw op de techniek en probeer niet de uke te manipuleren door hem actief op te zoeken en vast te pakken. 


 

Als leraar vind ik het interessant en belangrijk om een inspiratie te zijn voor anderen en om de liefde voor Aikido te ontdekken. En breng ik graag mensen naar een hoger niveau.Ik raad iedereen aan, waarbij de interesse voor aikido is ontstaan, dan ook aan om eens een proefles te komen volgen. En te zien of het je aanspreekt. 


Foto's en video's

 


 
Hallo mijn naam is Marco Manders. In 2006 kwam ik in aanraking met aikido. Na het beoefenen van verschillende vechtsporten in mijn jeugd en daarna een hele tijd niks; werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. 

Ik kwam in onze huidige dojo terecht en was meteen gefascineerd door deze bijzondere krijgskunst. Ik bekleed nu de graad van Nidan (2e Dan). 

Mijn intentie is om door te groeien zolang het lichaam het toelaat. Ik ben op een gegeven moment les gaan geven en heb inmiddels de Rijks erkende 'assistent lerarenopleiding niveau 2' en 'opleiding tot hoofdinstructeur niveau 3' beiden afgerond.

             

Inmiddels geef ik al een aantal jaar structureel les en assisteer Paul waar nodig. Aikido is voor mij een 'way of life' geworden. Na mijn shodan (zwarte band), waarmee je dus net van de lagere school bent en aan het voorgezet onderwijs begint, ben ik meer en meer van de principes van aikido gaan begrijpen. 

Jezelf 'vrij' kunnen bewegen en vooral je eigen ding kunnen doen, zijn onmiskenbare speerpunten. Ook vind ik het belangrijk dat ieder individu op zijn of haar niveau het maximale kan bereiken. 

Dit is ook hetgeen ik over wil dragen aan anderen en mee neem in mijn dagelijks leven. Masakatsu Agatsu

(Ware overwinning is zelfoverwinning)


              Foto's en video'sNieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.